Bedtijd baby 3 maanden

Als jonge ouder vraag je je misschien af hoe laat de bedtijd is voor een baby van 3 maanden. Nu is het zo dat dit enorm kan verschillen per kind, maar in de regel geldt dat een baby van 3 maanden oud zo’n 14 tot 17 uur slaap nodig heeft per dag. Dit betekent dat er behalve ’s nachts óók overdag moet worden geslapen.

Bedtijd baby 3 maanden

Voor een baby van 3 maanden is de bedtijd die we aanraden ongeveer tussen 18:00 en 20:00 uur ’s avonds. Als je kindje ’s ochtends heel vroeg wakker wordt, dan kun je hem misschien eens een uurtje later op bed leggen om te kijken of dat helpt.

Wat wel slim is, is om een regelmatig ritme aan te houden qua slaaptijden. Dit zorgt ervoor dat het brein van je kindje steeds beter leert wanneer er geslapen moet worden. Ook begint een kindje van 3 maanden steeds beter door te krijgen wat het verschil is tussen dag en nacht. Dat is gunstig, want het doel is dat je baby in één keer doorslaapt en ’s nachts niet wakker wordt.

Door ritme en regelmaat zorg je ervoor dat je het je kindje makkelijker maakt, maar vooral ook jezelf. Voor jou als ouder is het ook fijner als je kind ’s nachts niet wakker wordt.

Naast slapen is voeding ook heel belangrijk. Door je kindje ook op vaste tijden voeding te geven, komt het lichaam steeds meer in een ritme, en dat is gunstig voor een baby.

Hoeveel slaap heeft een baby van 3 maanden nodig?

Een kindje van 3 maanden heeft ongeveer 14 tot 17 uur slaap per dag nodig. Hoewel er ’s nachts al een groot deel van die slaapbehoefte vervuld wordt, moet er dus overdag ook nog geslapen worden. Kindjes van 3 maanden slapen daarom overdag ook nog zo’n 3 of 4 uur.

Zorg er voor dat je kindje overdag niet meer slaapt dan nodig is. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het kindje ’s nachts niet door slaapt (én vaker wakker wordt).

Tips voor het laten doorslapen van je baby van drie maanden

Een kindje van drie maanden zal nog niet altijd in staat zijn om in één keer door te slapen ’s nachts. Sommige kindjes doen dit wel, en dat is voor de ouders natuurlijk heel fijn. Maar als jouw kindje nog wel wakker wordt ’s nachts, dan is dat heel normaal. Je doet zelf niets fout, het hoort simpelweg bij de ontwikkeling van je kindje.

Wel zijn er bepaalde dingen die je kunt doen om de kans groter te maken dat je kindje ’s nachts doorslaapt. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat je kindje overdag niet te veel slaapt. Natuurlijk is het belangrijk dat je kindje overdag óók slaapt. Maar als het teveel is, dan kan dit weer een effect hebben op de slaapuren ’s nachts.

Plaats een reactie