Bedtijd 7 jaar

Ben je de ouder of verzorgen van een kind van zeven? Je zult je dan misschien afvragen wat voor een 7-jarige een geschikte bedtijd is. Of misschien ben je benieuwd hoeveel slaap een kind van 7 eigenlijk nodig heeft. Het antwoord op deze vragen vind je op deze pagina.

Bedtijd 7 jaar

Een kind van 7 jaar gaat gemiddeld ongeveer tussen 19:30 en 20:00 uur ’s avonds naar bed. Er wordt gemiddeld ongeveer 10-11 uur per nacht geslapen door een kind van 7.

Let wel, de hoeveelheid slaap die nodig is kan per kind nogal verschillen. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen baseert op de informatie die je op internet vindt, maar ook kijkt naar de behoefte van je kind. Het ene kind is immers het andere niet.

Hoeveel slaap heeft een 7-jarige nodig?

Een 7-jarig kind maakt een hoop ontwikkelingen door. Op 6-jarige leeftijd gaat het kind meestal naar groep 3. Op deze leeftijd begint het “echte werk” voor je kind, ook qua school en het maken van vriendjes en vriendinnetjes. Al deze nieuwe indrukken moeten door het brein van je kind verwerkt worden, en slaap speelt hierin een hele belangrijke rol!

De slaapbehoefte voor een 7-jarige is dan ook zo’n 10 tot 11 uur per dag (per 24 uur). Maar nogmaals: dit kan per kind enorm verschillen. Ook hebben sommige kinderen in de winter een uurtje méér slaap nodig dan in de zomermaanden. Dit heeft te maken met het feit dat het langer donker is. Het lichaam kan hierdoor meer slaapuren nodig hebben.

Hoe weet ik of mijn kind genoeg slaapt?

Je komt er vrij snel achter of je kind genoeg slaapt per nacht. Als dit niet het geval is, zijn er namelijk vaak duidelijke signalen:

  • Je kind wordt niet uit zichzelf wakker maar moet door jou gewekt worden.
  • ’s Ochtends na het wakker worden heeft je kind geen zin in eten (ontbijt).
  • Voor spelen en sporten heeft je kind overdag te weinig energie.
  • Je kind is minder makkelijk en slecht gehumeurd.

Als je één of meerdere van deze signalen opmerkt, bekijk dan eens of je kind wel genoeg uren slaap pakt per dag. Dit is belangrijk omdat het voor het ontwikkelende kind van 7 heel belangrijk is dat alles ’s nachts goed verwerkt kan worden. Dit geldt voor volwassenen natuurlijk ook, maar voor kinderen nog veel meer.

Plaats een reactie